Viimeiset hetkemme Athenee -hotellissa


Toinen työviikkomme Atheneessa kului nopeaan. Alakerrankin opiskelijat (Oona ja Leila) siirtyivät myös iltavuoroon, joka toi tullessaan jokaiselle uusia työtehtäviä. Jännitystä viikkoon toi myös huhu, että BSA ( Basic Standard Audit) tarkastaja oli tulossa käymään. Tarkastajana toimii ns. haamuasiakas, joka käyttää kaikkia hotellin palveluja selvittääkseen toimitaanko kaikkialla standardien mukaisesti. Johtoporras tunnisti kyseisen haamuasiakkaan ja pääsimme seuraamaan miten asian kanssa toimitaan kulissien takana. Hotellissa oli standardien ylläpitäminen aina tärkeää, mutta erityistä huomiointia vaati haamuasiakas, jonka johdosta sai hotelli täydet pisteet tarkastuksesta.


Cocktailien parissa The Glaz Barissa

Tunsin saavani irti tästä viimeisestä viikosta paljon. Siirryttyäni iltapainoitteeseen työhön pääsin kahvien valmistuksesta cocktailien pariin. Kanssani vuorossa työskenteli vanhempi herra, jolta löytyi selkeästi alalta pitkää kokemusta. hän kovasti tykkäsi kertoa ja opettaa erilaisia juttuja, kuten kuohuviinin valuttaminen baarilusikkaa pitkin, tyylikkäiden koristeiden ja hotellille signeerattujen cocktailien valmistamista. Tutuksi tuli monia uusia reseptejä ja raaka-aineita, joita käytettiin drinkkien valmistamiseen, kuten Butterfly Pea (siniherne), jota mm. uutettiin teeksi, käytettiin kuivattuna koristeena tai kaviaarin muodossa. Sitruunaruoho oli myös toinen yleinen cocktaileista löytyvä maku, mm. suositusta Atheneen Hugo cocktailista ja Vada Gimletistä käytettiin sitä. Mocktailien valmistuksessa tutuksi tuli myös erilaisten hedelmien käsittely, sillä harvemmin sitä tulee litsiä tai papaijaa Suomessa käytettyä.Viikot Atheneessa olivat kaikinpuolin opettavaiset kulttuurillisesti sekä ammatillisesti, sekä se antoi uusia ystävyyssuhteita. Olen kaikenpuolin tyytyväinen ja onnellinen, että sain olla mukana toteuttamassa tätä projektia.

Houstaamista The Rain Treessä

Toisella työviikolla iltavuoroon päästyäni pääsin näkemään serviisiä illalla, joka tarkoitti omalla kohdallani juomatilauksien vastaanottoa ja juomien tarjoilua (muutakin kuin kahvia ja vettä). Muutama viinipullokin tuli myytyä!

Pääasiallinen työtehtäväni oli tosiaan houstaaminen ja pääsinkin syvälle keskusteluihin asiakkaiden kanssa. Päällimmäisenä mieleen jäi brittiläinen herrasmies, joka oli hyvin kiinnostunut Suomen koulutusjärjestelmästä, Venäjän vaikutuksesta Suomen arkielämään, veroista ja sekä EU:n merkityksestä Suomessa. Saatoin olla jopa 30 minuuttia päivästäni kyseisen asiakkaan kanssa keskustelemassa.

Muuten ammatillisesti ei työharjoittelussa ollut oikeastaan mitään uutta opittavaa, mutta nautin silti viikoista, sillä työyhteisö oli kuin yksi iso perhe alusta lähtien. Viimeisen päivä briiffauksessa saatoinkin tirauttaa muutaman kyyneleen, kun kiitin kaikkia viikoista ja annoin yhteisen pikku tuliaisen Suomesta porukalle.


Syvemmälle thairuokaan The Smooth Curryssa

Työpäivät jatkui samoissa merkeissä kuin ensimmäisellä viikolla. Yhtenä päivänä vieraana 30 hengen ryhmä, joille oli valmiiksi tilattu 3 ruokalajin menu, mutta juomat tilattiin paikan päällä. Pääsin näkemään vähän kiireisempääkin tunnelmaa tässä ravintolassa.Työharjoittelun ansiosta pääsin syvemmälle paikalliseen palvelukulttuuriin ja ruokalajeihin. Asiakkaat olivat pääasiassa paikallista väestöä ja siksi olivatkin erityisen kiinnostuneita taustoistani ja asemastani ravintolassa. Viimeisen viikon aikana pääsin myös hoitamaan omia asiakaspöytiä sekä näkemään muita kolmannen kerroksen ravintoloita The Silk Roadia (kiinalaistyylinen) ja The Alliumia (ranskalaistyylinen).

Haasteina viikkojen aikana oli kuitenkin kommunikaatio työyhteisön kanssa, sillä paikallisten englanti ja sen ymmärrys ei ollut parasta mahdollista. Tuli jonkun väärinymmärryksiä puolin ja toisin, joka johti viimeisenä päivänä pieneen tunnekuohuun. Silti hyvillä mielin koko reissusta ja työssäoppimisesta.


Viimeiset kiitokset

Haluamme vielä kiittää kaikkia projektissa mukana olleita, sillä matka, jonka koimme on unohtumaton. Tiiviit 4 viikkoa yhdessä teki ryhmästämme kaikille tärkeän ja tulemme varmasti olemaan keskenään yhteydessä vielä tulevaisuudessakin. Iso kiitos myös Atheneen ja Suomen suurlähetystön työntekijöille mahdollisuuksista, jotka saimme. Helsinki-Vantaan lentokentällä annettiin viimeiset halaukset ennen omille teille lähtöä. Kiitos ThaiGo2019!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mitä? Missä? Miksi?

Viikko suurlähettilään residenssissä