Viikko suurlähettilään residenssissä

Saavuimme Suomen suurlähettilään residenssiin maanantai aamuna aikaisin keskustelemaan suurlähettilään, hänen puolisonsa ja henkilökunnan kanssa tilaisuuksista ja toimintatavoista. Kokouksen jälkeen tarjoilijat aloittavat esivalmistelut ensimmäistä tilaisuutta varten. 

Ensimmäisenä purimme laukkumme, jotka olivat täynnä Suomesta tuotuja tarvikkeita ja tuotteita. Tämän jälkeen oli helppo lähteä miettimään mitä kaikkea tarvitsemmekaan residenssistä lainaan. Tallessa oli myös parin vuoden takaiset hankinnat edellisestä tapahtumaviikosta, kuten shakerit sekä tarjoiluvälineistö. Laitoimme kaiken mahdollisen valmiiksi, ja henkilökunta oli suurena apuna etsiessämme tarvikkeita.

Katoimme myös pöydän valmiiksi ja tämä alkoi tietenkin katteiden kiillotuksesta ja pöytäliinan silittämisestä. Koristelussa lähdimme Suomen luonto edellä liikkelle, ja käytimmekin suomalaisia poron sarvia, käpyjä ja juolukan varpuja.


Fine Dining -illallinen Tiistaina 8.10.Tilaisuuksista ensimmäisenä oli illalinen. Edellisen päivän esivalmistelut auttoivat runsaasti ja teimmekin vain viimeiset silaukset ennen tilaisuuden alkua, kuten plaseerauksen. Aloimme myös valmistella jo seuraavan päivän tilaisuutta varten. 
Teemana koko viikon ajan oli tosiaan Suomen luonto ja meidän neljä erilaista vuodenaikaa, jotka voivat olla thaimaalaisille vieraille uusia tuttavuuksia. Halusimme myös tuoda koristeissa suomalaisille vieraille tuttuja elementtejä Suomesta. 

Illallistilaisuus alkoi pieni muotoisella cocktail-tilaisuudella, jossa tarjoiltiin keittiön tervehdys sekä alkucocktailit, joissa oli kaksi eri vaihtoehtoa; syksyinen mustikka sekä talvinen puolukka. Molemmissa drinkeissä pohjana toimi suomalainen Laplandian makuvodka, eli syksyssä Laplandia Bilberry ja talvessa Laplandia Lingonberry. Tarjoilun lomassa kerroimme tarinoita cocktailien takaa, ja miten drinkistä pystyi löytämään kyseisen vuodenajan elementtejä.

Kaikkien vieraiden saavuttua paikalle ja seurusteltuaan hetken, siirtyivät he pöytään ja esittelimme illan menun ja toivotimme vielä kerran kaikki tervetulleiksi. Ensimmäisen ruokalajin kanssa yhdistimme keväisen kuusenkerkkä cocktailin, jossa olimme käyttäneet Laplandian Eclipseä pohjana. Tähän yhdistimme kotimaisen kuusenkerkkä siirapin, josta drinkki saikin nimensä.Pääruuan poron ja tätä seuraavan suomalaisen juustovalikoiman kanssa valitsimme klassisen punaviini yhdistelmän suurlähettilään viinikaapeista, jotka ovat juuri tälläisiä tilaisuuksia varten olemassa.  Tällä kertaa lasiin päätyi australialainen Mad Fish Shiraz.

Jälkiruuan kanssa päädyimme yhdistämään vielä viimeisimmän vuodenaika cocktailin, eli kesäisen lakan. Mausta löytyi jälkiruuan kaipaamaa makeutta sekä raikkautta, sekä ruuasta että juomasta löytyi myös lakkaa. Tämän drinkin pohjana toimi siis Laplandian Aurelius.


Illallinen sai ihanan päätöksen kahvi ja teetarjoilun yhteydessä pidetystä saamelaisuuden esittelystä, sillä yksi tarjoilijoista on itse saamelainen. Koko tarjoiluprosessi tapahtui bankettitarjoiluna, eli opettajamme merkistä tapahtui kaikki. Annokset laskettiin aina samaan aikaan pöydälle ja aloitettiin tietenkin kunniavieraasta, joka tällä illallisella oli Thaimaan opetusministeri.

Saimme paljon uutta kokemusta jo ensimmäisestä tapahtumasta!High Tea cocktail-tilaisuus Keskiviikkona 9.10.

High Tea -tilaisuuden taustana on klassinen iltapäivätee, mutta pienellä twistillä. Eli tilaisuus tapahtuu cocktailtilaisuutena, josta tuleekin nimen merkitys "korkea tee". Tapana on tarjoilla erityisesti erilaisia teevaihtoehtoja, mutta myös muita juomia ja pieniä cocktailpaloja.
Vieraina oli sekä Suomen yliopistojen että paikallisen Siam yliopiston edustajia. 

                                      

Tilaisuuden juomapöytä, jossa oli tarjolla kuumaa sekä jääteetä ja kuohuviiniä. Meillä oli myös erillinen juomapiste, jossa tarjoilimme syksyteemaisia cocktaileja Laplandian maku vodkista.

Kuvassa yhdistettynä samaan pöytään Suomen syksy ja kesä, ennen tarjottavien saapumista.Tässä yhdistettynä vuorostaan Suomen talvi ja kevät. Kaikkien pöytien koristeluun käytimme Dunin tuotteita, jotka toimme myös Suomesta paikan päällä. Lahjoitimme kaikki uudelleen käytettävät ja ylimääräiset koristeet residenssiin henkilökunnan käytettäviin, jotta suomalaiset vuodenajat ja luonto näkyy myös jatkossa residenssin muissa tilaisuuksissa.


Fine Dining -lounas perjantaina 11.10.                                                                                          
                                         


Torstain ollessa tilaisuuksista vapaa käytimme sen ajan perjantain lounaan esivalmisteluihin. Aloitimme tuttuun tapaan katteiden kiillottamisesta ja pöytämuodon rakentamisesta.  Koristeluun käytimme poronsarvia uudelleen edellisten vieraiden ja suurlähettilään kiinnostuksen innoittamana. Vaikka tilaisuuden luonne oli lounas, oli vierailla aikaa pysähtyä kokemaan ja kuuntelemaan tarinoitamme Suomesta ja luonnostamme. Olimme yhdistäneet alkuruuan kanssa keväisen kuusenkerkän sekä jälkiruualle kesäisen lakan. Makuparit myös lounaan ruokien kanssa olivat erittäin onnistuneet ja myös drinkit olivat hieman muokattuja, jotta vieraat, jotka olivat kaikissa tilaisuuksissamme saisivat myös kokea hieman erilaista, joka kerta. 
Vieraanamme perjantaina oli mm. YK:n johtaja sekä kehitysjohtaja, ihmisoikeusjärjestön johtaja sekä EU:n lähettiläs. Tarjoilu tapahtui myös perjantaina bankettitarjoiluna opettajan merkistä. Oli suuri kunnia päästä kokemaan näin hienojen tilaisuuksien järjestäminen ja hoitaminen. Kaikki vieraat olivat ihastuneita Suomeen ja meidän luontoon, sekä antoivat kiitoksia siitä, kuinka uskalsimme seistä selkä suorassa heidän edessään ja olla tietoisia sekä ylpeitä osaamisestamme ja siitä mitä olemme tulleet tänne tekemään. Iltapäivä päättyi jäähyväisiin suurlähettilään, hänen puolisonsa sekä residenssin henkilökunnan kanssa. Thaimaan kulttuuria huomioiden olimme tuoneet Suomesta pienet lahjat kaikille, yhteiset sekä omat pienet muistamiset. Kokit muistivat residenssin omaa kokkia ja tarjoilijat muistivat taloudenhoitajaa, molemmista oli suunnaton apu meille näitä tilaisuuksia järjestäessä. Suurlähettiläälle ja hänen perheelle annoimme yhteisen lahjan kaikilta kiitoksena upeasta kokemuksesta. Saimme myös itse pienet muistamiset hierontalahjakortin muodossa!

Iso kiitos koko tiimille, meillä oli aivan super ihanaa yhdessä!Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viimeiset hetkemme Athenee -hotellissa

Mitä? Missä? Miksi?